Skip to main content

Wat is Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga die zich richt op het dieper stretchen van bindweefsel en het stimuleren van de energiestroom in het lichaam. Het is gebaseerd op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde en de filosofie van yin en yang.

In Yin Yoga worden houdingen langer vastgehouden, meestal tussen de 3 tot 5 minuten of zelfs langer. De nadruk ligt op het ontspannen van de spieren, waardoor het bindweefsel rond de gewrichten gestimuleerd wordt. Dit helpt om de flexibiliteit te vergroten, de mobiliteit te verbeteren en blokkades in het lichaam op te heffen.

De houdingen in Yin Yoga worden voornamelijk zittend of liggend uitgevoerd en richten zich op het strekken van diepere lagen van het lichaam, zoals pezen, ligamenten en fascia. Het doel is om ruimte en ontspanning te creëren in het lichaam, terwijl je tegelijkertijd aandacht besteedt aan je ademhaling en geestelijke rust.

Yin Yoga heeft ook een energetisch aspect, waarbij bepaalde houdingen specifieke meridianen (energiebanen) in het lichaam stimuleren. Dit kan helpen om de energiestroom in balans te brengen en blokkades op te heffen, waardoor een dieper gevoel van welzijn en harmonie ontstaat.

Yin Yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het is met name nuttig voor mensen die behoefte hebben aan ontspanning, het vergroten van flexibiliteit en het verminderen van stress. Het is een waardevolle aanvulling op andere actievere vormen van yoga en lichaamsbeweging.

Het beoefenen van Yin Yoga nodigt uit tot geduld, introspectie en het loslaten van spanning in het lichaam en de geest. Het is een kans om diep te ontspannen, te vertragen en aandacht te schenken aan jezelf in het moment.

Onze workshops en trainingen

Workshops en trainingenYPSR via de meridianen
23 mei 2024

3-daagse YIN PSOAS STRESS RELEASE via de meridianen

6 september – 27 september – 11 oktober
Workshops en trainingenYPSR via de nervus vagus
25 maart 2024

3-daagse YIN PSOAS STRESS RELEASE via de nervus vagus

13 september – 4 oktober – 1 november