U kunt hier makkelijk het voor u geschikte product vinden.
Druktransmitter werking
Hoe werkt een druktransmitter of drukopnemer?
Een druktransmitter is een soort voeler, die kan voelen hoe hard iets erop drukt. Dat werkt als volgt:
- De druksensor in de druktransmitter is gevoelig voor druk en is vaak gebaseerd op technologieën zoals rekstrookjes of piëzoelektrische metalen of keramische elementen. Wanneer er druk op wordt uitgeoefend, zal de sensor fysieke vervormingen ondergaan.
- Door de druk op de sensor verandert de geometrie van de sensor, en daarmee ook de elektrische eigenschappen. Dat wordt gemeten als een variatie in elektrische weerstand, spanning of stroom.
- Door middel van elektronische circuits wordt het zwakke elektrische signaal versterkt: dat is signaalconditionering.
- Via een ADC (analoge naar digitale conversie) wordt de output van de sensor omgezet van een analoog naar een digitaal formaat. Zo kan het in een digitaal systeem geïntegreerd worden.
- Uiteindelijk wordt het gedigitaliseerde signaal doorgestuurd naar externe apparaten, waar het wordt omgezet in een meeteenheid zoals bar of psi. Dit is af te lezen op een scherm.
Kalibratie
Een druktransmitter of drukopnemer kan zowel het drukniveau als het drukverschil meten. Natuurlijk is het daarbij wel heel belangrijk dat u op de gegevens van het instrument kunt vertrouwen, anders kunnen bepaalde processen ernstig verstoord worden. EMVO Techniek heeft een uitgebreide werkplaats waar wij dit soort meetinstrumenten regelmatig controleren. Dat doen wij door gebruik te maken van internationaal gecertificeerde referentie-apparatuur. Laat uw druktransmitter regelmatig door ons reviseren en kalibreren. Uiteraard ontvangt u dan ook altijd een gecertificeerd kalibratierapport.