Skip to main content
Workshops en trainingen

3-daagse YIN PSOAS STRESS RELEASE via de nervus vagus

In 3-one-day-retreats neem ik je mee op reis naar de bron van YIN afgestemd op het vrouwen lichaam. Ik deel mijn persoonlijke ervaring op het gebied van YIN PSOAS STRESS RELEASE van meer dan 25 jaar werken met groepen!

CONNECT TO YIN – YOUR INNER NATURE
Embryologisch maakt de psoas een belangrijk deel uit van het neurologisch (stress)systeem. De psoas is direct verbonden met onze primaire oerinstincten om te kunnen vluchten, vechten of bevriezen. Iedere verstoring die ons vermogen van landen en te situeren in tijd en ruimte aantast, wordt door onze primitieve psoas doorgegeven als angst. Als boodschapper van onze diepste wezenskern speurt de psoas naar veilig-heid, elk moment van de dag.

VECHT-VLUCHT-BEVRIES REFLEX
Angst is een emotie die krachtig genoeg is om je lichaam te laten verstijven. Wanneer we van onszelf, of van onze opvoeders, niet onze emoties mochten laten zien, dan gaan we deze onderdrukken. Lichamelijk doen we dat door onze adem in te houden en de solar plexus aan te spannen. Door minder zuurstof toe te laten en de bloedcirculatie te onderbreken (spier aanspanning) voel en ervaar je minder. Je verstijft letterlijk waardoor jij je gevoelens niet hoeft te voelen.

SLOW DOWN, TUNE IN, LET GO, WAKE UP YOUR YIN
Je zenuwstelsel beschermt je door je minder te laten voelen. En er is dus geen informatie meer beschikbaar van jouw essentie en de kwaliteiten van de voorouderlijn. Een ontspannen psoas zorgt ervoor dat jouw zielsinformatie en steun van het grotere geheel weer tot je beschikking komt.

THE ONLY WAY OUT IS YIN
Durven naar binnen te gaan en te zakken in de diepte. In onze maatschappij is dit YIN vaak onderdrukt. Door de hoeveelheid stress heeft bijna iedereen een ontregeld autonoom zenuwstelsel. Wij kunnen geen rust meer vinden, geen bedding omdat de waarde van het YIN zo slecht gekend is.

ZENUW VAN DE ZIEL
De nervus vagus draagt een groot vermogen bij zich om deze YIN kwaliteit weer onderdeel van ons systeem te laten worden. Naar binnen durven gaan en te landen in de diepte. Alle creatiekracht start in de zesde diepte. Diep landen in je kern, landen in je lichaam, landen in je botten.

VAN FREECE NAAR FLOW
Tijdens de 3-one-day-retreats word je uitgenodigd om het lichaam te beleven zonder angst. Zodat je leert met vertrouwen de deur te openen naar een meer gevoelige afstemming op de innerlijke signalen van je autonome zenuwstelsel over veiligheid en gevaar, en naar een groter gevoel van innerlijke vrede.

VOOR WIE?
Je hebt ervaring met YIN en zoekt verdieping. Je kan jezelf dragen en tevens zorgdragen voor een ander, maar soms loop je leeg, staan je voelsprieten te veel uit, verlies je dat stevige, gecentreerde contact met je innerlijke bron. Je hoofd staat continue aan en het ‘dragen’ van de ander valt je zwaar. Dan is het is tijd om jezelf deze driedaagse te gunnen en om verdeeld over enkele weken een hele dag te landen in je eigen vrouwelijke lijf, een YINspiratiebron vol wijsheid. Een gids van wond naar wonder.

VOOR WIE NIET?
Het is geen therapiegroep! Elke vrouw draagt zichzelf tijdens en tussen de 3-daagse! Ervaring met innerlijk werk en/of yoga is de bedding om deze 3-daagse te starten.

DATA & KOSTEN
3-DAAGSE BASIS TRAINING €369,00 excl. BTW (€446,46 incl. BTW)

YIN PSOAS STRESS RELEASE VIA DE NERVUS VAGUS
13 september – 4 oktober – 1 november van 10.30-16.30 uur.

LOCATIE: Eindstraat 18, 5368 AT Haren bij Oss
TIJD: 10.30-16.30 uur (inloop vanaf 10-00 uur)

Heb je interesse stuur me een FB of mail naar brihappy@home.nl